Ewoud is zaterdag Nederlands kampioen 2013 geworden. Namens de hele club gefeliciteerd. We zijn trots om een Nederlands kampioen in ons midden te hebben!

Wil je naar Ewoud reageren, dan graag direct aan Ewoud (ewoudlalkens@hotmail.com) sturen.

Lalkens_kampioen_2013Afgelopen vrijdag en zaterdag heb ik beide dagen gewonnen tijdens het ONK motortrial in Nunspeet. Het viel meteen op dat de jongere jongens die ook internationaal hebben gereden afgelopen zomer toch wel progressie gemaakt hadden. De nummers 2 en 3 in de tussenstand, Randy Kerstjens en de Belg Gilles Mollemans, hadden alle EK’s meegereden en ze waren de eerste dag in de eerste omloop van de 10 proeven (nonstops) beter dan dat ik was. Zelfs de 17jarige Dave Hanraths zat 1 strafpunt voor me.

Dus na 1 van de 4 ronden lag ik slechts 4e. Maar door een goede 2e en 3e ronde kon ik toch de overwinning pakken en was de titel binnen. Het was uiteraard mijn doel om de kampioenswedstrijd winnend af te sluiten en daarvoor zou ik ook de 2e dag moeten winnen en dat lukte met moeite, want na 3 ronden was het verschil met Randy slechts 5 strafpunten in mijn voordeel. Maar door een super laatste ronde met slechts 6 strafpunten voor mij en 23 voor Randy was het overduidelijk.

Na de huldiging door de KNMV heb ik nog het een en ander verteld in een ‘speech’. Daarin heb ik onder andere verteld dat ik volgend jaar niet meer deelneem aan het Nederlands kampioenschap. De reden is dat ik nu 10jaar op het hoogste niveau heb gereden in Nederland waarvan ik de laatste 7jaar in de top-3 ben geeindigd. Ik stelde voor mijzelf ieder jaar een doel om naar toe te werken en gemotiveerd te trainen. Zo was dat in het verleden hogerop rijden in de inters klasse, daarna van 2007 tot en met 2009 3 seizoenen internationaal geprobeerd aan te klampen. In 2010 herstellen van de knie operatie en toch 3e eindigen in de ONK, in 2012 het EK deelgenomen in Nederland in de kapioensklasse en dit jaar wou ik nog een keer een gooi doen naar de Nederlandse titel.

Nu dat dit gelukt is, voelt het als een ontspanning om deze winter eens niet alles weer in orde te maken, het seizoen uit te stippelen en hoe, wat en waar te gaan trainen om de competitie aan te gaan. Doordat ik er niet voor de volle 100% achter sta om mezelf weer op niveau te houden, voelt het voor mijzelf en naar de mensen toe die mij helpen en ondersteunen niet goed om er nog een seizoen aan vast te plakken. Qua leeftijd kan ik ruim 5 tot 10 jaar mee (ik ben ‘slechts’ 28 jaar oud) en als je lichamelijk in orde blijft moet dat ook kunnen, maar in de trial competitie rijden is met name een mentaal spel. En die strijd ben ik voor mijn gevoel op dit moment al lang genoeg aan gegaan.

Iedereen bedankt die van mij geprobeerd heeft een betere rijder te maken door tips, adviezen, hulp of middels financiele of materiele steun!

Ik weet nog goed dat Peter Miltenburg (mijn eerste sponsor) tegen mij zei; ‘jij komt er wel, wacht maar af’. Ik kon mij dat toen niet voorstellen op 16 jarig leeftijd. Hij had schijnbaar toch een beetje gelijk.

Met sportieve en hartelijk groet,

Ewoud Lalkens.

#

Reageren is niet mogelijk