Trialclub Zuidoost Drenthe is officieel opgericht in 1981 met als doel: het bedrijven en het promoten van de trialsport –motortrial, biketrial én classic trial– in Noordoost Nederland. Onze club organiseert hiervoor onder meer club-, regio- en nationale wedstrijden in motor en fiets trial.

De club telt op dit moment ca 100 leden waarvan 50 actief in motor- of biketrial. Het niveau varieert van beginners tot rijders op nationaal- en wereld niveau.

De trialsport kan beoefend worden door mannen en vrouwen van 6 tot 99 jaar.

De openingstijden zijn (voorlopig):

  • Zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur
  • Zondag van 9:30 tot 14:00 uur
  • Woensdag van 16:00 tot zonsondergang
  • Andere tijden zijn in overleg mogelijk!

Waar vind je ons?

Onze thuisbasis is de prachtige trialbaan aan de Meulenkampweg 1a, Diphoorn (Sleen, Drenthe). De baan ligt op een steenworp van Emmen:

Interesse in de sport?

Heb je interesse in één van deze prachtige disciplines, kom dan gerust eens op een woensdagavond (zomertijd), zaterdagmiddag of zondagochtend kijken. I.v.m. COVID-19 mogen we voorlopig geen bezoekers toelaten op de baan. Meer informatie? bel of mail.

Als je eens biketrial wilt proberen laat het dan weten, dan zorgen we dat er een fiets en helm voor je zijn. Om motor trial te leren kennen geven we lessen.

Voor motortrial zijn we aangesloten bij de KNMV en voor biketrial zijn we aangesloten bij de KNWU.

Op ons terrein geldt het Terreinreglement. Voor het gebruik van deze website hebben we een Privacyverklaring verklaring

Trialsport

Motortrial

Motortrial is een behendigheidssport op de motorfiets.Bij motortrial wedstrijden wordt er individueel in zgn. non-stops gereden op speciale trial-motoren. Elke deelnemer moet een route via/over lastige bochten en obstakels rijden zonder voeten aan de grond te zetten. De obstakels zijn bv. stenen, boomstammen, steile hellingen, rioolbuizen. Er zijn verschillende klassen, waarbij de moeilijkheid van de non-stops varieert.In Nederland wordt getrialt op speciale terreinen waar veel obstakels van bv. beton en heuvels te vinden zijn. Met linten en pijlen kunnen daar steeds weer andere non-stops uitgezet worden. De Trialclub ZO Drenthe heeft ook zijn eigen terrein. Motortrial is een rustige sport. Het gaat immers om concentratie en motorbeheersing onder moeilijke omstandigheden. Daardoor is motortrial geen gevaarlijke sport, maar men moet natuurlijk wel voorzorgsmaatregelen nemen zoals het dragen van een helm.

KNMV Trial reglement 2019KNMV Geluid reglement 2019

Biketrial

Biketrial Sinds enkele jaren zijn er op de club een aantal jonge leden bezig met biketrial. De spelregels komen in grote lijnen overeen met de motortrial. Deze trialisten zijn ware evenwichtkunstenaars. Het voordeel van biketrial is dat er op heel jonge leeftijd mee gestart kan worden. De investeringen in het materiaal zijn betrekkelijk laag. Ook hier rijden er een aantal leden op het hoogste Nationale niveau.
BikeTrial Reglement 2014 / Filmpje van een van onze leden 2017

Classic Trial

Classic Trial Ook met klassieke motoren wordt getriald. Dit zijn motoren van voor 1965 (pré 65) en de zogenaamde twinshock motoren (dubbele schokbrekers en trommelremmen). Inmiddels heeft onze club een grote groep rijdende leden die zich in de classic trial prima vermaken. Veel van deze rijders rijden, naast de clubwedstrijden, ook nationale wedstrijden georganiseerd door classictrial.nl

Classic trial filmpje van 2012 / Filmpjes van Aywaille 2015