Trialclub Zuidoost Drenthe is officieel opgericht in 1981 met als doel: het bedrijven en het promoten van de trialsport –motortrial, biketrial én classic trial– in Noordoost Nederland. Onze club organiseert hiervoor onder meer club-, regio- en nationale wedstrijden in motor en fiets trial.

De club telt op dit moment ca 145 leden waarvan de meesten actief zijn in motor- of biketrial. Het niveau varieert van beginners tot rijders op nationaal- en wereld niveau.

De trialsport kan beoefend worden door mannen en vrouwen van 6 tot 99 jaar.

De openingstijden zijn:

  • Zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur
  • Zondag van 9:30 tot 14:00 uur
  • Woensdag van 16:00 tot zonsondergang (zomertijd)
  • Andere tijden zijn in overleg mogelijk!

De fietsers zijn vooral actief op zaterdag en dan in de late ochtend. De meeste motorrijders zie je op zondagochtend en in de zomermaanden ook op woensdag avond.

Waar vind je ons?

Onze thuisbasis is de prachtige trialcomplex aan de Meulenkampweg 1a, Diphoorn (Sleen, Drenthe). De baan ligt op een steenworp van Emmen:

Interesse in de sport?

Heb je interesse in één van deze prachtige disciplines, kom dan gerust eens op een woensdagavond (zomertijd), zaterdagmiddag of zondagochtend kijken.

Als je eens biketrial wilt proberen dan kan je meestal wel en paar keer vrijblijvend meetrainen op zaterdag. Laat het even van tevoren weten, dan zorgen we dat er een fiets en helm voor je zijn.

Om motor trial te leren kennen geven we lessen, daarover vind je hier meer informatie.

Voor motortrial zijn we aangesloten bij de KNMV en voor biketrial zijn we aangesloten bij de KNWU.

Op ons terrein geldt het Terreinreglement. Voor het gebruik van deze website hebben we een Privacyverklaring verklaring

Trialsport

Motortrial

Motortrial is een behendigheidssport op de motor. Bij motortrial wedstrijden wordt er individueel in zgn. non-stops gereden op speciale trial-motoren. Elke deelnemer moet een route via/over lastige bochten en obstakels rijden zonder voeten aan de grond te zetten. De obstakels zijn bv. stenen, boomstammen, steile hellingen, rioolbuizen.

Er zijn verschillende klassen, waarbij de moeilijkheid van de non-stops varieert. In Nederland wordt gereden op speciale terreinen waar veel obstakels van bv. beton en heuvels te vinden zijn. Met linten en pijlen kunnen daar steeds weer andere non-stops uitgezet worden. De Trialclub ZO Drenthe heeft ook zijn eigen terrein. Motortrial is een rustige sport. Het gaat immers om concentratie en motorbeheersing onder moeilijke omstandigheden. Daardoor is motortrial in de basis geen gevaarlijke sport, maar men moet natuurlijk wel voorzorgsmaatregelen nemen zoals het dragen van een helm en geschikt kledij (Vooral laarzen).

Het rijden van wedstrijden is overigens niet verplicht, op de meeste trainingsdagen wordt vrij gereden op het terrein. Wij organiseren in Sleen jaarlijks een wedstrijd voor de jeugd en volwassenen in de vorm van het Nederlands Kampioenschap Jeugd en het Open Nederlands Kampioenschap Trial voor de volwassen deelnemers (samen met de eldere georganiseerde NKJ/ONK wedstrijden vormt dit het KNMV NL kampioenschap). Daarnaast organiseren we 6-8 clubwedstrijden per jaar.

Informatie Trial van de KNMV

Klik hier voor een indruk van Motortrial

Biketrial

Sinds vele jaren zijn er op de club een aantal veelal jonge leden bezig met biketrial. Onze oudste leden zijn echter 30+, in de internationale competitie rijd zelfs iemand mee die de 60 al is gepasseerd.

De spelregels komen in grote lijnen overeen met de motortrial alleen de puntentelling wijkt af.

Deze trialisten zijn ware evenwichtkunstenaars. Het voordeel van biketrial is dat er op heel jonge leeftijd mee gestart kan worden. De investeringen in het materiaal zijn betrekkelijk laag. Ook hier rijden er een aantal leden op het hoogste nationale en internationale niveau.

Klik hier voor een indruk van fietstrial

Wij organiseren in Sleen jaarlijks twee grote nationale en internationale wedstrijden en daarnaast ook nog een clubkampioenschap.

Classic Trial

Ook met klassieke motoren wordt getriald. Dit zijn motoren van voor 1965 (pré 65) en de zogenaamde twinshock motoren (dubbele schokbrekers en trommelremmen). Inmiddels heeft onze club een flinke groep rijdende leden die deels of volledig op classic trial motoren rijden. Veel van deze rijders rijden, naast de clubwedstrijden, ook nationale wedstrijden georganiseerd door classictrial.nl Wij organiseren in Sleen jaarlijks een van deze wedstrijden in de competitie en die dag kenmerkt zich altijd door een hoge mate van kameraadschap en gezelligheid.

Klik hier voor een indruk van classic trial

Classic trial filmpje van 2012

Filmpjes van Aywaille 2015

Lidmaatschap

Lid worden van onze mooie club? Dat kan!

Het lidmaatschap in cijfers:

  • t/m 16 jaar is de contributie € 45,= per jaar
  • Vanaf 16 jaar is de contributie € 65,= per jaar

Als je verderop in het jaar lid wordt gelden deze tarieven naar rato, ze worden per kwartaal bijgesteld. Bij elke eerste inschrijving rekenen we nog 15,= voor administratiekosten, ongeacht of je in januari of in december lid wordt.

Motorrijder? Basis Sport Licentie verplicht!

Als motorrijder dien je (minimaal) een Basis Sport Licentie (B.S.L.) af te nemen bij de KNMV en deze elk jaar opnieuw te verlengen. Zonder (minimaal) Basis Sport Licentie mag je NIET met je motor op de baan rijden! Met deze B.S.L. ben je W.A. verzekerd tegen schade die je anderen kunt berokkenen. Je B.S.L. of wedstrijdlicentie dien je zelf af te sluiten en af te rekenen bij de KNMV.

Fietsers dienen aangesloten te zijn bij de KNMU. Voor de fietsers wordt dit verzorgd door Trialclub zuid-oost Drenthe, de rekening hiervoor krijg je via de club.

Sponsoring

Draag je de club of de sport een warm hart toe en wil je de club sponsoren? Dat kan door het plaatsen van een sponsorbord. Informeer gerust!