LEER BETER RIJDEN

Er is geen betere manier om een betere balans op je motor (of fiets) te krijgen dan door dit te leren in de trial sport.

Je hele lichaam in beweging

Trial rijden doe je met je hele lichaam, geen spier blijft onbenut. Toch is het toegankelijk voor iedereen, jong en oud, getraind of ongetraind.

maak nieuwe contacten

Trial is ook een sociale sport doordat er vele rust momenten in zitten. Er is dus ruim voldoende tijd om nieuwe contacten op te doen.

Starten met Trialrijden

Motortrial

Starten met Motor Trial kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is een motor aanschaffen, lid worden van Trialclub zuid-oost Drenthe (TCZOD) en een Basis Sport Licentie (BSL) Trial regelen bij de KNMV (vermeld daarbij onze club). Met de BSL mag je deelnemen aan vrije trainingen, club- en/of districtswedstrijden op KNMV goedgekeurde circuits en onder regelgeving van de KNMV.

Bij de KNMV Basis Sportlicentie zit standaard een persoonlijke ongevallen-en aansprakelijkheidsverzekering, zo kun je dus op een verantwoorde manier je sport beoefenen. Ook als je alleen maar recreatief wilt rijden op de baan (Wat velen doen), dan is een BSL verplicht.

Info licenties: https://knmv.nl/motorsport/sportlicentie-aanvragen/

Direct afsluiten: https://mijn.knmv.nl/Default.aspx?pid=337

Motor Trial Lessen

Je kunt je bij ons opgeven voor lessen (pakket van 5 lessen). Je kunt de lessen volgen met je eigen motor maar als je die nog niet hebt dan kan je gebruik maken van één van onze motoren.

De lessen vinden plaats op woensdagavond (zomertijd) vanaf 18.30 uur en/of zaterdagmiddag vanaf 9:30 uur. De lessen duren ruim 2 uur en worden steeds op dezelfde dag en het zelfde tijdstip gegeven, zorg dus dat je die dagdelen vrij houdt.

We organiseren de lessen wanneer we een groep van vier à vijf personen bijeen hebben. Wil je snel beginnen dan kun je je het beste als groep aanmelden alhoewel dat zeker niet noodzakelijk is.

Voor het volgen van lessen is een BSL (zie hierboven) nog niet verplicht.

De kosten voor de lessen zijn laag: € 85,= voor 5 lessen, dat is inclusief gebruik van de motor, de brandstof en eventuele schade door het normale gebruik van de motor.

Wat heb je nodig?

Dunne handschoenen, Een oude goed zittende spijkerbroek of werkbroek, en als je er over beschikt mag je ook je eigen helm gebruiken. Ook het gebruik van een goede fietshelm is toegestaan. Gebruik je een eigen motorhelm houdt er dan rekening mee deze al snel warm wordt omdat er bij trialrijden vrijwel geen sprake is van rijwind koeling 😉

Ben je minderjarig dan hebben we de schriftelijke toestemming van je ouders nodig.

Bij de club zijn (beperkt) helm en laarzen beschikbaar.

Opgeven (of meer informatie aanvragen) kan via: info@trialclubzuidoostdrenthe.nl

Biketrial

Op de trialbaan (Meulenkampweg 1a) in Diphoorn wordt (bijna) elke woensdagavond (zomertijd) vanaf 18.30 uur en zaterdagmiddag vanaf 13:00 uur getraind door alle niveaus. Dus van beginners niveau tot wereld niveau. Tevens worden de trainingen begeleid door de rijders op wereld niveau. 

Je bent van harte welkom om een paar keer mee te trainen onder begeleiding van een trainer, zodat je kunt uitvinden of je biketrial leuk vindt. Je kunt je via de mail opgeven en dan regelt de club een fiets en een helm voor je. Een helm is verplicht anders ben je niet verzekerd.

Bike Trial lessen

Je kan voor 5 lessen een fiets en een helm lenen van de club. Als je na die 5 lessen biketrial leuk vindt, dan kun je lid worden en moet je voor je eigen fiets en helm gaan zorgen. uiteraard gaan we je daar als je dat wilt bij helpen!

Wat heb je nodig?

Oude broek; Evt. scheenbeschermers (bv.  voor voetbal); Evt. dunne handschoenen; Toestemming van je ouders als je nog minderjarig bent. 

Opgeven kan via: info@trialclubzuidoostdrenthe.nl

Trial, van jong tot oud, de leukste fiets en motorsport!