De opstapdag van 2019 had de weergoden niet mee afgelopen zaterdag 😉 maar ondanks de regen gedurende het eerste deel van de dag bleek de opkomst stukken groter dan verwacht!

Uiteraard vooral door de grote opkomst van belangstellenden maar zeker ook door de inzet van de vele (club)vrijwilligers is de opstap dag dag een groot succes geworden en hebben vele jongeren (en ouderen) kennis kunnen maken met de trialsport op de fiets en/of op de motor.

En dat heeft op vrijwel iedereen grote indruk gemaakt!

Tijdens de dag werden er naast de opstappers ook verschillende demonstraties gegeven door ervaren en minder ervaren rijders op de fiets en motor waarbij duidelijk werd dat je niet persé een crack hoeft te zijn om van deze sport te kunnen genieten.

Ook beginners en de wat minder ervaren rijders genieten als geen ander en leren elke keer dat ze rijden nog een beetje bij. De trialsport wordt beoefend door jongens en meisjes van 4 tot 80+ jaar waarbij het om het spelletje maar zeker ook om de gezelligheid gaat.

Trial op de fiets of op de motor is geschikt voor iedereen zolang je maar in fysiek redelijk goede conditie verkeert. De sport is ook financieel voor de meesten een haalbare kaart. Een tweedehands fiets of motor hoeft niet duur te zijn en vergt doorgaans weinig onderhoud.

Interesse? Onze leden kunnen je vast verder helpen! Kom gerust eens langs aan de Meulenkampweg 1a te Diphoorn. Gedurende de wintermaanden wordt er sowieso in de weekenden gereden / getraind. De motorrijders zijn er sowieso elke zondag ochtend van 9:30 tot een uur of 12.

Speciale dank gaat uit naar

Non Stop Motoren B.V. voor het beschikbaar stellen van een paar fantastische trial motoren (electrisch en brandstof), Luc Branten voor het vervoer van deze motoren en voor zijn hulp bij geven van training en coaching voor de opstappers bij de motorrijders (Met ondersteuning van onze Willem en Sven van Hasseld, Henk Horlings en vele anderen ) en last but not least: onze eigen Dyan Evenhuis voor het ter beschikking stellen van zijn fietsen en het geven van de opstappers fiets trainingen en demo’s gedurende de dag (Met hulp en demo’s van Daan Boverhof en Sieger Platzer)!

Reageren is niet mogelijk