De ONK  is verreden. De weersvoorspellingen zagen er niet goed uit, maar tijdens de voorbereidingen op vrijdagmiddag en zaterdag was het tussen de buien door toch droog en werden de 10 Nonstops uitgezet. Op zondag morgen waren de eerste deelnemers uit het verre zuiden al vroeg op de baan (voor 08:30) voor een eerste kop koffie. Nadat er door de rijders naar de nonstops was gekeken was er hier en daar wat gemopper over het niveau. Na enkele discussies vooraf is toch iedereen van start gegaan. Nonstop 9 bleek niet geschikt voor het “nieuwe nonstop rijden”. Hij was te krap en is na de eerste ronde dan ook aangepast. Daarna was ie goed te doen. Op de resterende 9 nonstops werden in de eerste ronde al tussen de 0 en 5 strafpunten gehaald.
We zijn om klokslag 11:00 gestart. Helaas met maar 30 rijders. Vanaf 14:00 ongeveer begon het serieus te regenen en dat maakte de nonstops wel zwaarder (lees gladder), maar nog steeds te doen.

Al met al denk ik een zware wedstrijd waar door Ting Yue Boezewinkel een topprestatie werd neer gezet! Hij is eigenlijk nog jeugd rijder, maar heeft dispensatie om in de ONK’s mee te doen. Met een behoorlijke voorsprong ( 11 punten op de tweede man)  werd hij 1e bij de nationalen (rode spoor).

Nogmaals van harte proficiat Ting Yue!

Ik wil alle vrijwilligers zijnde: uitzetters, controleurs, knippers, secretariaat medewerkers, kantine medewerkers en iedereen die ik nog ben vergeten hartelijk bedanken voor de hulp voor en tijdens het ONK.

Dankzij jullie kunnen terug kijken op een geslaagd evenement!

Zie hier voor foto’s van Karel Branten. En hier foto’s van John Lenders.

Groet,

Erik Gankema

KNMV ONK Trial mei 2014 Sleen


#

Reageren is niet mogelijk