Afgelopen weekend opende het World Cup Biketrial seizoen in Heubach Duitsland. In een stuk prachtige natuur waren 6 secties opgezet, die er niet om logen. Door de weersomstandigheden van de dagen ervoor beloofde het een uitdagende wedstrijd te worden, die zou eindigen in deceptie voor het merendeel van de rijders. De organisatie heeft zich niet gehouden aan de regelgeving van de UCI en in een aantal secties materialen en technieken gebruikt, die niet voor mogen komen in een World Cup race.
Zaterdagochtend werd er gestart met de kwalificatie ronde. Michel Bos moest zich bewijzen op de door motregen doordrenkte ondergrond en aalgladde obstakels. Het resultaat was er naar, geen 1/2 finale plek voor onze Michel. In de totaal stand werd hij 41ste van de 55 deelnemers, met 1 uitgereden sectie.
Zondagmorgen om 08:00 uur was het de starttijd voor de 1/2 finale, waar Rick zich mocht presenteren. De secties waren door het rijden van de 1/4 finale dusdanig slecht geworden, dat de organisatie alle zeilen moest bij zetten om het geen levensgevaarlijk spelletje te laten worden. De secties waren gedeeltelijk aangepast en desondanks leverde dat toch extreme situatie op. Zo extreem, dat het een hachelijk avontuur werd om de secties uit te rijden. Rick wist zich door de modder en sectie heen te werken, om zo in de finale te belanden.
Om 13:30 kwamen de beste 8 rijders aan de start voor de finale, waaronder Dominik Oswald een Duits talent die voor het eerst mee doet in het World Cup circuit. Doordat de ondergrond van de secties totaal kapot waren gereden, door alle 1/4 en 1/2 finales, werd het er niet beter op. De secties moesten in omgekeerde volgorde verreden worden, met hier en daar een aanpassing. Aangezien de slib achtige modder op de obstakels was ingereden, werden het merendeel van de obstakels verraderlijk glad en soms zelfs gevaarlijk. Door deze extra handicap verslikte menig rijder zich in de sectie en was het haast onmogelijk geworden om te scoren. Resultaat 3 van de 8 rijders met uitsluitend 5 op het bord, waaronder Rick. De hoogste score werd behaald door Benito Ros met 48 punten van de 60, dat zegt denk ik genoeg over “de wedstrijd”, die het predicaat wedstrijd eigenlijk niet meer mocht dragen. Rick eindigde op de 6e plaats, met 60 uit 60.
De negatieve reacties van de rijders, op de organisatie en de UCI, konden dus niet uitblijven en deze wedstrijd zal nog lang in het geheugen blijven bij de rijders en de UCI.

#

Reageren is niet mogelijk